Dobra, dnia 06.05.2014 r.
OGŁOSZENIE
Burmistrz Dobrej jako organizator XV Jarmarku Doberskiego ogłasza otwarty konkurs na obsługę kompleksową zaplecza gastronomicznego wraz z alkoholem oraz usług lunaparkowych i sprzedaż zabawek podczas imprezy
I. Przedmiot konkursu:
Obsługa kompleksowa zaplecza gastronomicznego wraz z alkoholem oraz usług lunaparkowych i sprzedaż zabawek,
II. Zakres rzeczowy konkursu:
1. Odnośnie zaplecza gastronomicznego wraz ze sprzedażą alkoholu:
a) cel: kompleksowa, profesjonalna obsługa imprezy plenerowej,
b) termin realizacji zadania: 25.07.2014 r. od godziny 15.00 do 27.07.2014 r. do godziny 04.00,
c) miejsce realizacji zadania: Rynek Miejski w Dobrej oraz przyległe ulice według mapy stanowiącej załącznik nr 3,
d) osoba do kontaktu:
Mateusz Marszalec, Tel. 091 39 14 687, email pik@dobragmina.pl
2. Odnośnie usług lunaparkowych i sprzedaży zabawek:
a) cel: kompleksowa, profesjonalna obsługa imprezy plenerowej,
b) termin realizacji zadania: 25.07.2014 r. od godziny 15.00 do 26.07.2014 r. do godziny 21.00,
c) miejsce realizacji zadania: ulica Kościuszki oraz teren przystanku BUS i sąsiadujące tereny zielone według mapy stanowiącej załącznik nr 3,
d) osoba do kontaktu:
Mateusz Marszalec, Tel. 091 39 14 687, email pik@dobragmina.pl
III. Warunki konkursu.
1. Wymagania ze strony organizatora:
a) Doświadczenie w zabezpieczaniu zaplecza gastronomicznego z alkoholem oraz stanowisk handlowych i usług lunaparkowych w trakcie imprez o charakterze plenerowym.
b) Wyposażenie ogródków gastronomicznych w ławostoły wraz z parasolami minimum dla 600 osób (60 kompletów + 30 parasoli).
c) Wykonania ogrodzenia ogródków gastronomicznych.
d) Współfinansowanie imprezy.
e) Wyposażenie 2 ogródków gastronomicznych w:
• Potrawy z grilla - 2 stoiska
• Potrawy Fast food - 1 stoisko
• Potrawy z kuchni polskiej pierogi (ruskie, z kapustą i grzybami, mięsem) - 1 stoisko
• Potrawy z kuchni regionalnej (sery)
• Napoje gazowane i niegazowane
• Małą gastronomię np. pajda chleba ze smalcem
• Lody włoskie
• Watę cukrową
f) Wyposażenie minimum 1 ogródka gastronomicznego w co najmniej 3 nalewaki roll – bar
g) Wystawienie stoisk handlowych z zabawkami dla dzieci – min. 2 stoiska po 6 mb każde lub 4 stoiska po 3 mb każde,
h) Zabezpieczenie atrakcji dla dzieci, w tym:
• Dmuchana zjeżdżalnia – 2 urządzenia,
• Suchy basen z piłeczkami lub basen wodny z kulami – 1 urządzenie,
• Trampolina – 1 - urządzenie,
2. Organizatorzy będą brali pod uwagę dodatkowe propozycje wyposażenia ogródków gastronomicznych oraz rozszerzenia oferty usług lunaparkowych nie zamieszczonych w ofercie obsługi imprezy.
3. Oferent składa wraz z ofertą następujące dokumenty:
a) oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu potencjałem technicznym (Załącznik nr 1);
b) odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej;
c) oświadczenie oferenta potwierdzające dobry stan techniczny urządzeń oraz posiadanie aktualnych decyzji dopuszczających urządzenia do eksploatacji (Załącznik nr 2).
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo wzywania Wykonawców do przedstawienia dodatkowych dokumentów.
a) Dokumenty, o których mowa w ust. III pkt. 1.lit. b należy dołączyć w formie kserokopii. Wyłoniony oferent będzie musiał przedstawić oryginał do wglądu przez organizatora.
b) Dokumenty, o których mowa w ust. III pkt. 1.lit. a, c, należy dołączyć w formie oryginalnej.
IV. Opis sposobu przygotowania oferty.
1. Wykonawca może złożyć tylko 1 ofertę.
2. Oferta i wszelkie oświadczenia muszą zawierać: nazwę i adres Oferenta oraz podpis Oferenta.
3. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w formie pisemnej, na komputerze, maszynie do pisania lub ręcznie długopisem bądź niezmywalnym atramentem. Treść oferty musi odpowiadać treści formularza oferty (Załącznik nr 4).
4. Wszelkie poprawki lub zmiany w ofercie (nie wolno używać korektora) muszą być parafowane przez osobę (osoby) podpisujące ofertę oraz dodatkowo opatrzone datami ich dokonania.
5. Oferta musi być złożona w trwale zamkniętym, nienaruszonym opakowaniu z napisem „Oferta – XIV Jarmark Doberski”.
6. Wszelkie elementy oferty nie opakowane mogą nie być brane pod uwagę podczas otwarcia ofert i oceny ofert.
7. Wszystkie zapisane strony oferty wraz z załącznikami muszą być kolejno ponumerowane oraz złączone w sposób trwały.
8. Wszystkie koszty związane z opracowaniem i dostarczeniem oferty obciążają Oferenta.
V. Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert.
1. Oferty należy złożyć w budynku Urzędu Miejskiego w Dobrej, ul. Rynek 1, 72-210 Dobra
w pokoju nr 8 (Sekretariat) do dnia 02.06.2014 r. do godz. 13:00. Oferty otrzymane po upływie terminu zostaną odrzucone.
2. Otwarcie ofert i wybór oferenta odbędzie się w dniu 02.06.2014 r. o godz. 13:00 w budynku Urzędu Miejskiego w Dobrej, ul. Rynek 1,
VI. Wybór oferty.
1. Wyboru oferty dokona komisja w składzie:
• Burmistrz Dobrej
• Sekretarz Urzędu Miejskiego w Dobrej
• Pracownik ds. promocji i kultury
2. W przypadku, gdy nie można będzie dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej, wówczas Oferenci, którzy złożyli oferty zawierające taką samą propozycję zostaną wezwani do złożenia ofert dodatkowych w terminie do 2 dni roboczych.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, wyłoniona przez komisję.
VII. Formalności przedumowne.
1. Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi o tym Oferentów, którzy złożyli oferty oraz udostępni tę informację na stronie internetowej (www.dobragmina.pl oraz www.jarmarkdoberski.pl).
2. Umowa z Oferentem, którego oferta zostanie wybrana, zostanie zawarta w terminie 7 dni roboczych od dnia przekazania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty.
3. Jeżeli Oferent, którego oferta została wybrana będzie się uchylał od zawarcia umowy w terminie podanym w ust. VII pkt. 2, Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzania ich ponownej oceny.
VIII. Informacje dodatkowe:
1. Podczas trwania imprezy: czynne będą sklepy spożywczo-przemysłowe zlokalizowane w Rynku i okolicach, w których dopuszcza się sprzedaż napojów alkoholowych i bezalkoholowych bez możliwości spożywania na miejscu.
2. Podczas trwania imprezy: mogą być czynne stałe punkty gastronomiczne zlokalizowane w Rynku i okolicach, w których dopuszcza się sprzedaż wyrobów gastronomicznych i napojów alkoholowych oraz bezalkoholowych z możliwością spożywania wewnątrz lokalu.
3. Koła Gospodyń Wiejskich, organizacje pozarządowe oraz przedstawiciele sołectw będą prowadzić sprzedaż drobnych produktów gastronomicznych, ozdób i zabawek o charakterze regionalnym i lokalnym.
4. Oferent zobowiązany jest do wniesienia opłaty targowej za wszystkie stoiska i urządzenia, które wystawi podczas imprezy zgodnie z uchwałą Rady Miejskiej w Dobrej (uchwała- załącznik Nr 5).
TELEFONY ALARMOWE:
Pogotowie Ratunkowe |
999 |
Straż Pożarna |
998 91 39 74 026 91 39 70 944 |
Policja w Dobrej fax Policja - Łobez Dyżurny |
91 56 15 572 91 56 15 575 997 91 56 15 511 |